Oude Vera posters

Deze poster was de eerste poging om in full color te drukken. De kleurscheiding gebeurde door de toner cartridges van het fullcolor kopieerapparaat bij de RCG te vervangen door zwarte toner.

In 1986 ben ik overgestapt van Simplon naar de zeefdrukkerij van Vera. In het begin maakte ik alles met lichtdichte inkt, snijfilm en fotokopieën op film, wat later hebben we een heuse computer weten los te peuteren, waardoor ik ook kleurscheidingen en dus full-color posters kon maken. Ook dat gebeurde uiteindelijk door per drukgang twee door de warmte kromgetrokken A3-films over en naast elkaar te plakken, dus passen deed het niet, maar dat was dan wel weer behoorlijk punk.

Ik heb er heel veel gemaakt, maar de meeste zijn gestolen of kwijtgeraakt. Wat ik zelf nog had heb ik naar het poparchief gebracht. Heb je nog een poster van mijn hand hangen of liggen, geef dan even een gil. Ik hoef de poster zelf niet te hebben, een fotootje volstaat.